Openingstijden Kringloopwinkel Maandag t/m vrijdag 10:30 - 17:00 - zaterdag & zondag 12:00 - 17:00

Nieuws

30-8-2022

SLUITING VESTIGING ROTTERDAM ZUID

Beste DC Community!

We hebben als bestuur een zware maar nodige beslissing genomen deze week.

Wij stoten namelijk als Stichting het pand aan de Plompertstraat 16 af, waardoor wij automatisch gaan stoppen met de kringloopwinkel en koffiebar op Zuid. De afgelopen jaren hebben er bij ons als mens en als Stichting ontzettend ingehakt en levert niet meer op wat wij voor ogen hadden. Wij beschouwen dit dan ook als strategische zet en zullen de Stichting voortzetten op onze locatie in Rotterdam West. De Stichting zal andere verdienmodellen gaan gebruiken voor haar inkomsten. Wij zullen hier dus geen kringloopwinkel meer neerzetten!

Na de verhuizing van onze oude locatie (De Ferro Dome) naar Rotterdam zuid hebben wij geprobeerd om een leuke en goed betaalbare kringloopwinkel in Rotterdam Zuid neer te zetten. Dit ging de eerste jaren naar behoren. Helaas kwam op het moment dat deze vestiging ging draaien de Corona-crisis om de hoek kijken. Dit gaf een aardige financiële klap voor ons als Stichting. Toch hebben wij mede door wat hulp van fondsen en hard werken deze klap overleefd en konden we weer denken aan de toekomst. Tot dat wij afgelopen jaar werden geconfronteerd met een verhoging van de energiekosten, waardoor onze kosten met 1/3 werden verhoogd. Dit is een groot gat om op te vullen en kunnen dit niet doorvoeren in onze prijzen. Een andere uitdaging was om (goed) personeel te scouten en deze ook binnen boord te houden d.m.v. een betaalde baan. Onze vrijwilligers uit het leerplan stroomde vaak door naar betaald werk elders. Hierdoor kwam vaak veel neer op de oude garde. Mede doordat wij als Stichting ook bezig zijn om onze locatie in Rotterdam-West operationeel te krijgen kunnen wij op dit moment niet de focus leggen om nieuwe mensen op te leiden. Dit resulteert er dus in dat wij hebben besloten ons te focussen op onze locatie in Rotterdam west welke van de Stichting zelf is en hierdoor de overhead kosten een stuk lager liggen.

Wij hebben met veel plezier 7 jaar lang onze kringloopwinkel gehad. 3 jaar in Rotterdam West en 4 jaar in Rotterdam Zuid. Toch zien wij nu in dat andere verdienmodellen, die geld in het laadje brengen om anderen te helpen, beter bij ons aansluiten. Wij willen iedereen heel erg bedanken voor alle steun, klandizie, gesprekken, adviezen enz. Wij zien jullie graag een keer op onze locatie in Rotterdam West voor een bakkie koffie.

De komende tijd zullen wij leegverkopen en nemen dus geen spullen of ontruimingen meer aan. Wij proberen de huur eind september op te zeggen. Kom de komende dagen/ weken dus nog 1 keertje bij ons langs. Is het niet om onze zwaar afgeprijsde producten te scoren, dan wel om ons nog 1 keer te zien shinen op de Plompertstraat 16.

Dit is geen vaarwel maar een tot ziens in een nieuw jasje!! Houd onze site en socials (@dccm010) ook in de gaten om onze avonturen te blijven volgen.

Bedankt nogmaals iedereen voor het vertrouwen!

Bestuur Stichting DC Community Market

#SterkerDoorStrijdVanuitSaamhoorigheid.

————————————————————————————————————————

16-6-2022

DONATIE STICHTING JOB DURA FONDS

Goed nieuws! Onze aanvraag voor ondersteuning voor het verbouwen van de bovenverdieping op de Plompertstraat 16 is goedgekeurd en inmiddels ontvangen. Wij danken Stichting Job Dura Fonds voor het verstrekken van € 5000,- om een boost te geven aan het in bedrijf stellen van onze bovenverdieping.

Wij gaan hier een multifunctionele ruimte creëren, welke gebruikt kan worden voor diverse doeleinden. Denk hierbij aan Yoga-lessen, vergaderingen, (verjaardag)feestjes, private dining en nog veel meer! De ruimte kan ook via ons gehuurd worden door derden. Wij zullen t.z.t. hier meer info over geven. Eerst gaan we de boel in orde maken de komende tijd.

Houd onze socials (@dccm010) en website in de gaten voor de ontwikkelingen!

Bestuur Stichting DC Community Market

job dura                                                       

_________________________________________________________________________________________________

26-4-2021

KOFFIEBAR HEILIGE BOONTJES

Per 4 mei openen wij officieel onze nieuwe koffiebar met Heilige Boontjes Koffie. Wij zijn zeer verheugd dat we samen met onze partner Heilige Boontjes deze stap kunnen zetten! Deze week schenken wij al uit!!

Ook mogen wij vanaf 28-4-2021 u weer ontvangen zonder afspraak! Loop dus lekker even langs en kom een kijkje nemen.

Kom dus snel een lekker bakkie halen en snuffel even lekker in onze kringloopwinkel!

Tot snel!

________________________________________________________________________________________________

15-3-2021

WE ZIJN WEER GEOPEND!!

Na de sluiting vanuit de overheid in december, mogen we jullie weer ontvangen! Helaas nog niet met de deur open maar via een reservering van tijd. Bel direct met 010-3166042 om jouw tijd en dag te reserveren. Wees niet bang, we hebben nog genoeg te verkopen! Ook kun je alvast een kijkje nemen op onze webshop www.kringloopwinkelcharlois.nl, je item te reserveren en af te halen wanneer je wil.

Nog meer goed nieuws. Wij hebben de sluiting gebruikt om onze locatie verder in orde te maken. Wij hebben o.a. een fantastische koffiebar voor jullie gebouwd. Deze zal eind maart, begin april geopend worden voor coffee-to-go. Uiteraard schenken wij de (H)eerlijke koffie van Heilige Boontjes!

Kom dus snel weer bij ons langs en geniet weer ouderwets van onze winkel en onze koffie!

SamenSterk

__________________________________________________________________________________________________

CORONAVIRUS-UDATE Stichting DC Community Market

 

Zoals iedereen is Stichting DC Community Market ook in de ban van het om zich heen grijpende virus. Uiteraard volgen wij de berichtgevingen ook. Onze premier heeft besloten om het land niet op slot te gooien en ergens zijn wij daar wel blij mee. Toch heeft het zeer veel gevolgen voor onze Stichting, daarom nemen wij zelf nu onze maatregelen en zullen proberen hier zo goed mogelijk door heen te komen. De volgende maatregelen gaan per direct in:

 

Kringloopwinkel Charlois

 • Onze vrijwilligers en personeel hebben verlof gekregen tot nader order om zo kans op besmetting te verlagen.
 • De winkel zal haar openingstijden schrappen! Dit houd in dat wij niet meer tussen de normale tijden open zijn voor klanten. Aangezien er doorgewerkt wordt op de locatie kan er nog wel bezocht worden, maar niet meer dan 10 mensen te gelijk in de winkel. Met als regel afstand houden van elkaar!
 • De koffiebar en bovenverdieping zullen afgebouwd worden maar niet open gaan.
 • Er worden geen goederen thuis meer opgehaald. In bepaalde gevallen kan het aan de straat gezet worden om door onze chauffeur daar opgehaald te worden.
 • Leveringen zullen tot aan de voordeur geschieden. U dient zelf de goederen binnenshuis te halen.
 • U kunt via telefoon, social media of e-mail ons bereiken voor vragen en eventuele goederen die u nodig heeft of wilt doneren. Wij kunnen u dan eventueel foto’s sturen van onze items of visa versa. Houd rekening dat onze ruimte nog beperkt is!

 

Vestiging van Deventerstraat

Op dit nog in aanbouw zijnde evenementen terrein zal ook verder gebouwd worden in kleine groepen. Geplande schema’s en oplevering zal hoogstwaarschijnlijk uitlopen naar 2021. Het is dan te hopen dat we gelijk open kunnen om de schades in te halen. Wij zullen u op de hoogte houden via de website en social media over de voortgang.

 

Stichting DC Community Market

Als Stichting zijnde hebben wij het doel om Rotterdammers die het wat zwaarder hebben op bepaalde vlakken te helpen. Tijdens en na onze verhuizing is dit ons toch nog mondjesmaat gelukt, wat hoop gaf voor de toekomst. De afgelopen tijd waren we weer vooruit aan het kijken en hadden weer goede hoop om banen te creëren, partners verder te ondersteunen en locaties in orde te maken, om zo een plek voor alle Rotterdammers te creëren.  De huidige situatie zal hiervoor gevolgen hebben! Wij zijn nog steeds strijdvaardig om dit uit te voeren, toch mag het duidelijk zijn dat dit een enorme klap gaat zijn waar we nog niet van weten hoe groot. We hopen dat we ons plan maar zeker onze droom voort kunnen zetten. We zullen in ieder geval de komende tijd gebruiken om de Stichting haar fundament te versterken om er straks weer te staan als het kan! Wij rekenen dan weer op jullie steun.

Stay safe! Zorg voor je familie en naasten en laten we er met z’n allen tegen knokken!

Sterker door strijd vanuit Saamhoorigheid!

 

Bestuur Stichting DC Community Market.

010-3166042

info@stichtingdccm.nl

@DCCM010

www.stichtingdccm.nl

 

____________________________________________________________________

 

Resultaten Februari 2019

De maand februari is omgevlogen, mede doordat de maand korter is, maar ook door de drukte en het mooie weer wat we blijkbaar verdient hebben.

Toch hebben we wederom niet stilgezeten deze maand als stichting, graag delen wij met u de behaalde resultaten!

 • De Stichting heeft een appartement gehuurd op de Plompertstraat 28-A. Dit heeft o.a. als doel om eventuele jongeren die in het leerplan zitten bij nood op te vangen. Daarnaast is deze locatie voor de Stichting een strategische aanschaf.
 • 1 nieuwe jongen in het leerplan opgenomen. De komende maanden zullen wij gericht de talenten gaan benutten om zo weer iemand naar betaald werk te kunnen laten uitstromen.
 • Begin bouw locatie van Deventerstraat. De komende maanden zijn wij druk met het opbouwen en invullen van de locatie van Deventerstraat. Inmiddels is de stroom aangelegd, de panden schoongespoten en de tekeningen en het bestek is onderweg. Wij houden u via onze website en social media op de hoogte van de ontwikkelingen.

Wij hopen u volgende maand wederom mooie resultaten te tonen. Kunt u niet wachten kom gezellig langs in onze kringloopwinkel aan de Plompertstraat 16 en vraag ons wat u wilt weten!

Bestuur Stichting DC Community Market

Sterker door strijd vanuit saamhorigheid!

 

__________________________________________________________________________________________________

Resultaten Januari 2019

Na een aantal roerige maanden m.b.t. de verhuizing begint de rust weer in de tent te komen. Dat geeft ons weer de mogelijkheden om het welzijn van Rotterdammers te bevorderen! Wij informeren u weer graag over de resultaten die wij boeken. In de maand januari 2019 hebben wij het volgende bewerkstelligd:

 • Uitrol marketing nieuwe locatie Rotterdam Zuid. De winkel staat weer in haar basis, de komende tijd zal de aankleding verzorgt worden, alsmede de ingang aan de voorzijde aan de Plompertstraat.
 • Project Fix ‘N Fiets, het project met de statushouders is weer opgepakt, de eerste fietsen zijn alweer binnen, met dank aan SSH, deze worden gerepareerd door 2 jongeren uit Eritrea.
 • Megaontruiming Honeywell Amsterdam/ Purmerend opgeleverd waarbij de winkel ook direct gevuld is met mooie (kantoor)meubels en electronica.
 • Ontruiming vintagewinkel “het magazijn” opgeleverd. Hierdoor staat de winkel nu vol met mooie vintage-items.
 • 1 vrijwilliger uit het leer-werktraject bij stage plek geplaatst in de steigerbouw met uitzicht op vast contract.
 • 1 vrijwilligster, welke in het leer-werktraject van Heilige Boontjes Koffie is inmiddels (na 6 maanden) doorgestroomd naar de A-status waardoor zij nu zelfstandig een koffiebar kan runnen! Wij zijn zeer trots dat zij dit heeft gepresteerd. Binnenkort zal zij voor Stichting DC Community Market de koffiebar met Heilige Boontjes koffie op de van Deventerstraat leiden.
 • Koopakte van Deventerstraat getekend zodat de Stichting nu eigenaar is van deze locatie. Hier zal o.a. een winkel, creatie, koffiebar en een cultureel podium/ evenementenlocatie neergezet gaan worden waarbij elke Rotterdammer welkom is. Er zullen regelmatig evenementen voor kinderen en ouderen worden georganiseerd.

Wij bedanken een ieder die hier aan mee heeft gewerkt en ons het vertrouwen heeft gegeven. We hopen u volgende maand wederom mooie resultaten te kunnen presenteren. Ook het jaarverslag van 2018 zal dan online staan.

Sterker door strijd vanuit saamhorigheid!

Bestuur Stichting DC Community Market

 

_________________________________________________________________________________________________

Opening vestiging Rotterdam-Zuid

Na de hectische periode van verhuizen kunnen wij melden dat onze nieuwe kringloopwinkel op de Plompertstraat 16 in Rotterdam-Zuid zo goed als staat. De komende tijd zullen wij de winkel op details afmaken. Toch willen wij u alweer graag ontvangen, we hebben als bestuur daarom besloten om vanaf maandag 29 oktober de deuren weer geheel voor u te openen tussen 10:30 en 17:00.

Uiteraard bent u deze week ook al welkom! Bij Stichting DC Community Market staat de deur namelijk altijd open voor iedereen.

Wij hopen u snel weer te zien!!

Bestuur Stichting DC Community Market

 

 

 

___________________________________________________________________________________________________________________

Resultaten September 2018

Met trots presenteren wij de resultaten van de maand september 2018. Ondanks de drukte m.b.t. de verhuizing blijven wij ons inzetten om het welzijn van Rotterdammers te bevorderen.

De resultaten:

 •  Contract getekend voor 2e kringloopwinkel in Rotterdam-Zuid.
 •  2 vrijwilligers vanuit leerplan naar betaald werk uitgestroomd.
 •  Kringloopwinkel van Helmontstraat 20 ontmanteld en ontruimd.
 •  Fyfys/ Turbana bananen ontruimd.

Wij hopen in de maand oktober 2018 wederom mooie resultaten neer te zetten. Sowieso zullen wij de vestiging in Rotterdam Zuid in orde maken om u zo weer het winkelplezier bij Stichting DC Community Market te laten ervaren.

Bestuur Stichting DC Community Market

___________________________________________________________________________________________________

Nieuwe vestiging Rotterdam Zuid

De afgelopen week heeft ons bestuur een 10-jarig huurcontract getekend voor een vestiging op Rotterdam Zuid!! Vanaf volgende week zitten wij op Plompertstraat 16 in Rotterdam- Charlois.

Hiermee heeft Stichting DC Community Market haar 2e kringloopwinkel in Rotterdam bewerkstelligd om zo nog meer haar stempel te drukken in deze stad en het welzijn van alle Rotterdammers te verhogen.

De komende week zullen wij de winkel gaan vullen om u zo snel mogelijk weer te kunnen ontvangen en te voorzien van mooie meubels, decoratie, antiek of gewoon leuke hebbedingetjes.

Blijf op de hoogte via onze website of via de social-mediakanelen @dccm010!!!

#SterkerDoorStrijdVanuitSaamhoorigheid

07-09-18

__________________________________________________________________________________________________

Aangepaste openingstijden kringloopwinkel

24-8-18

___________________________________________________________________________________________________

Sluiting winkel van Helmontstraat

Zoals inmiddels bekend moeten wij de winkel op de van Helmontstraat 20 sluiten. Op dit momenten is de kringloopwinkel al aardig ontmanteld en zijn de meeste spullen opgeslagen. Wij zullen u vanaf donderdag 16 augustus niet meer kunnen ontvangen in de vertrouwde winkel. Wel kunt u tot en met 28 augustus nog bij ons terecht voor bankstellen, kasten, tafels en dressoirs. Deze staan inmiddels op de begane grond van het kantoorpand. De laatste kans om nog mooie meubels te scoren met hoge korting!

Vanaf 28 augustus houd het echt op, op deze locatie en zullen wij er alles aan doen om u zo snel mogelijk weer te kunnen ontvangen in onze winkel.

Bestuur Stichting DC Community Market

18-8-18

__________________________________________________________________________________________________

Verhuizing kringloopwinkel

Onze kringloopwinkel gaat verhuizen naar de Van Deventerstraat 33 in Rotterdam-West. Als Stichting hebben wij een nieuwe terrein gekocht waar wij voor lange termijn verder kunnen zorgen voor het welzijn van de Rotterdammers. De winkel op de van Helmontstraat 20 blijft geopend tot en met 24 augustus.

Na 24 augustus zullen wij tijdelijk onze winkel moeten sluiten totdat de nieuwe locatie in orde is gemaakt. Wij zullen u hiervan via de diverse media op de hoogte houden. Wij bedanken u voor de interesse en vertrouwen in onze Stichting het afgelopen 1,5 jaar op de van Helmontstraat en hopen u snel weer te mogen verwelkomen in onze vernieuwde winkel.

Bestuur Stichting DC Community Market.

 

             

 

 

Spullen over?

Neem dan nu contact met ons op

Uw spullen worden helemaal gratis opgehaald.

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten